İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi arasında, 2 Ağustos 2023 tarihinde imzalanan protokol ile Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde “Sivil Toplum Akademisi” kurulmuştur. Protokol kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik konuları başta olmak üzere sivil topluma yönelik güncel konularda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgi seviyelerini geliştirmek ve profesyonel çalışan kişi sayısını artırmak amaçlanmaktadır. Akademide sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, üniversite öğrencilerine ve sivil toplum alanında çalışmak veya gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlara yönelik, 4 hafta süre ile uzaktan eğitim yoluyla sertifikalı eğitimler verilmesi, eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlayanlara, “Sivil Toplum Akademisi Eğitim Sertifikası” verilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitim Tarihleri: 16 Ekim - 10 Kasım 2023 Kabul Edilecek Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı Eğitim Ücreti: 1.500 TL