"Göç ve Dirençli Kentler" Yaz Akademisi Başvuruları Başladı!
17-22 Temmuz 2023 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde “Göç ve Dirençli Kentler” konulu yaz akademisi; Şahinbey Belediyesi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Gaziantep Üniversitesi Göç Enstitüsü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Küresel Göç Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi (ASBU-GAUM) ve Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün iş birlikleri ile gerçekleştirilecektir.
Yaz Akademisi’nde tema olarak “Göç ve Dirençli Kentler” konuları teorik ve pratik olarak ele alınacaktır. 6 gün sürecek olan yaz akademisi programının 5 günü teorik sunumlar, 1 günü ise pratik eğitimler şeklinde olacaktır. Pratik eğitimlerde iyi proje uygulama örnekleri yerinde ziyaret edilecektir. Eğitmen olarak “Göç ve Dirençli Kentler” alanında uzman akademisyenler ve farklı kurum-kuruluşlardan temsilciler yer alacaktır.
Program katılımcıları göç çalışmaları alanında çalışan profesyoneller, araştırmacılar veya göç alanında kendini geliştirmek isteyen lisansüstü öğrencilerden oluşacaktır.
Programa katılım ücretsizdir. Katılımcıların konaklama ve yeme-içme ücretleri program düzenleyicileri tarafından karşılanacaktır. Katılımcılar sadece kendi şehirlerarası ulaşım masraflarından sorumlu olacaktır.
Program sonunda, katılımcılardan Göç ve Dirençli Kentler Yaz Akademisi'nde edindiği bilgi ve deneyimlerden hareketle Göç ve Dirençli Kentler ana teması altında bir akademik çalışma hazırlamaları beklenmektedir. Program bitimini takip eden bir ay içinde çalışmalar katılımcılar tarafından teslim edilecektir. Program çıktılarından biri olarak, katılımcıların katkılarıyla Göç ve Dirençli Kentler temalı, uluslararası bir kitap hazırlanacaktır.
Göç ve Dirençli Kentler Yaz Akademisi kontenjanı 20 kişidir. 5 kişi yedek aday olarak belirlenecektir.
Program sonunda katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
İlan tarihi: 3 Haziran 2023
Başvuru tarihleri: 5-15 Haziran 2023
Göç ve Dirençli Kentler Yaz Akademisi hakkında detaylı bilgi için: goc.akademi@gmail.com
 
BAŞVURU FORMU
Koordinasyon:
Ercan KILINÇ (Şahinbey Belediyesi)
Elif ENEZ (Şahinbey Belediyesi)
Hülya ÖZTAŞ (Gaziantep Üniversitesi Göç Enstitüsü)
Doç. Dr. Sinan ERDOĞAN (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi)
Prof. Dr. Şebnem AKÇAPAR (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Küresel Göç Araştırmaları Merkezi
Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir